11/10/2005

Microsoft Windows Live ve Office Live

Microsoft, Yahoo ve Google'in web üzerindeki ağırlığına cevap olarak bir grup yeni ürünü piyasaya sürdü. Windows Live, Office Live, Windows Live Mail, Windows Live Messenger ve Windows Live Safety Center bunların başlıcaları.

İnternet'in hayatımıza yoğun olarak girmesiyle artık yazılım firmaları da internet servis ve applikasyonlari pazarındaki paylarını yükseltmeye yönelik atılımlar yapıyorlar.

Windows Live, Microsoft'un internet tabanlı portal tarzı kişisel ihtiyaçları tek merkezden karşılamaya yönelik tasarladığı bir merkezden oluşuyor.

Windows Live servisleri, RSS ve Asynchronous Javascript and XML (AJAX) teknolojileri kullanılarak tasarlanmış. Bu şekilde Google'in da daha önceki ürünlerinde amaçladığı gibi, kullanıcının en kısa sürede istediği bilgiye ulaşabilmesi amaçlanmış.

Windows Live Mail, şu anda test aşamasında olan ve de limitli sayıda kullanıcıya sunulan Ajax tabanlı bir mail servisi. Şu anki Hotmail'e göre işlemleri çok daha hızlı gerçekleştirebiliyor ve kullanıcı arabirimi cok daha basite indirgenmiş. Windows Live Mail, Microsoft'un Gmail'e karşı attığı geç ama önemli bir adim.

Windows Live Messenger, kullanıcıların birbiriyle instant messenger aracılığıyla mesajlaşmasını, dosya ve resim paylaşabilmesini, PC tabanlı sesli görüşme yapabilmesini sağlıyor...

Windows Live Safety Center ise kullanıcıların bilgisayarlarını internet üzerinden virüs ve diğer zararlı trojanlara karşı tarayıp temizleyebilecekleri bir web sayfası olacak.

Windows Live Favourites , beğendiğiniz web sayfalarının listesine her zaman internet olan herhangi bir noktadan ulaşabilmenizi sağlıyor.

Windows Live içerisindeki çoğu ürün kullanıcılara ücretsiz olarak sunulacak ve reklamlar ile desteklenecek. Aynı zamanda abone tabanlı servisler de minimal bir ücret karşılığında sunulacak.

Office Live, küçük ve orta büyüklükteki şirketlerin masraflarını minimum'a indirerek internetin sağladığı birlikte çalışma ortamından işletmeleri faydalandırmayı amaçlıyor. Office Live, birkaç değişik paket halinde 2006'nin başlarında beta olarak kullanıcılara davetiye yöntemiyle sunulacak.

Microsoft Windows Live servisleri için
www.live.com

Microsoft Office Live için
www.officelive.com