8/13/2005

Microsoft'tan Yeni Sertifika Programlari

Microsoft yazılımcılara ve veritabanı yöneticilerine yönelik sertifika programlarını Visual Studio 2005 ve SQL Server 2005'in Kasım ayında piyasaya girmesiyle yenilemeye hazırlanıyor.

Yeni değişiklikler programları 3'er ayrı kategoriye bölecekmiş.

Visual Studio .Net 2005 için yazılımcılar Web, Windows veya distributed ortamda uzmanlıklarını kanıtlayacak sertifikalara sahip olabilecekler.

SQL Server 2005 için ise, veritabanı uzmanları Database Administrator, Database Developer veya Business Intelligence Developer başlıkları altında 3 ayrı kategoride uzmanlıklarını kanıtlayacak sertifikalara sahip olabilecekler.

Sertifika sınavlarında herhangi bir fiyat değişikliği yapılmayacakmış. Microsoft'un SQL Server 2005 ve Visual Studio 2005 için düzenlenen yeni sertifika programlarıyla ilgili daha fazla açıklamayı sonbaharda bu ürünler piyasaya sürülmeden yapması bekleniyormuş.

MCAD .Net veya MCSD .Net sertifikalarına hazırlanan arkadaşlar varsa bence biraz işleri hızlandırmaları iyi olabilir. Sonra sınavları sonlandırmaya felan kalkabilirler yeni sınavlar piyasaya girince...

Eğer henüz MCAD veya MCSD için hiç bir sınava girmediyseniz ancak hevesiniz var ise, hemen yeni bir beta sürümü Visual Studio edinmenizi ve C# veya VB.Net ile ASP.Net 2.0 ve öğrenmenizi ve hiç .Net framework 1.x üzerine zaman harcamamanızı öneririm... Her zaman teknolojiyi yakından takip etmeye devam edin...

Visual Studio 2005'i download veya sipariş etmek için;
http://lab.msdn.microsoft.com/vs2005/get/