9/08/2005

SQL Server Raporlama Servisleri

Üzerinde çalıştığım son proje için SQL Server Reporting Services(Raporlama Servisleri) kullanmam gerekiyordu. Bir kaç kaynak araştırırken karşıma Türkçe ve özenle hazırlanmış kapsamlı bir Reporting Services materyalı çıktı. Volkan Evrim adlı arkadaşımız yazdığı makalelerle SQL Server Raporlama Servislerinin nasıl kullanıldığını açıklamış.(Link makalenin sonunda)

Reporting Services Nedir?Reporting Services(Raporlama Servisleri), veritabanınıza girilen bilgileri kullanarak istenilen şekilde bilgilerinizi filtreleyip düzenleyerek her türlü bilgiyi rapor haline getirmenize yarar. Bu şekilde herhangi bir veritabanında (SQL Server, Oracle vb.) bulunan bilgilerinizi anlamlı bir şekilde organize ederek raporlar sayesinde bilgilerinizi analiz etmenizi, veya çıktılar almanızı, bilgilerinizi pdf, html veya başka formatlarda raporlar halinde saklayabilmenizi, isterseniz e-mail yolu ile istenilen kişilere gönderebilmenizi sağlar.

Reporting Services kullanımı için Volkan arkadaşımızın hazırlamış olduğu ayrıntılı makalelerden faydalanarak raporlar hazırlamaya başlayabilirsiniz...

http://www.verivizyon.com/detail.asp?cid=206
Volkan arkadaşımızın Reporting Services makaleleri