7/26/2005

Google Code Jam 2005'e Katilin!

Kod yazma yeteneğinize güveniyormusunuz? Ben çok iyi programcıyım mı diyorsunuz? İşte size fırsat... Google dünya çapındaki en iyi programcılar için düzenlediği yarışmayla toplam 155,000$ ödül dağıtıyor ve bu yarışma belki de kendinizi göstererek Google'da çalışma hakkı kazanabilmek için bir fırsat.

Yarışmaya 4 ayrı programlama dili kategorisinde katılınabiliyor. Java, C++, C# ve VB.
TopCoder Competition Arena adında bir java applet indiriyorsunuz ve bu applet sizin yarışmaya katılacağınız ortam oluyor. Problemleri okuyup kod çözümleri üretiyorsunuz, kodunuzu compile edip test ediyorsunuz ve sonuçları göndererek puan kazanmaya çalışıyorsunuz. Bu Java appleti yarışma gününden önce indirerek örnek problemler üzerinde egzersiz yapabilirsiniz.

Kod aşamasında sanal odalarda yarışmacılar 10'arlı gruplara ayrılıp hepsine gittikçe zorlaşan aynı problem grupları sunuluyor. En kısa sürede en başarılı çözümü üretmek size en çok puanı kazandırıyor.

2. aşamada diğer yarışmacıların kodunu inceleyip onların kodunu kırmaya çalışıyorsunuz. Amaç sonuçların tatmin edici olmadığını kanıtlayabilmek. Başarılı bir şekilde başka programcıların kodunun yeterli olmadığını kanıtlarsanız puan kazanıyorsunuz, kanıtlayamazsanız puan kaybediyorsunuz.

Kayıt için 19 Ağustos son gün. Limitsiz sayıda yarışmacı ön elemeye katılabiliyor. 22 Ağustos'ta ön eleme gerçekleşiyor. İlk eleme sonunda 500 kişi 29 Ağustosta yapılacak 1. round'a kalacak. 2. Round Eylül 1'de. Son kalan 100 kişi final için Californiadaki Googleplex'e davet ediliyor ve ilk 100'e giren herkese para ödülleri var.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt işlemi için; http://www.topcoder.com/pl/?module=Static&d1=google05&d2=overview